Decret 48/2009, de 17 de juliol, pel qual es crea l'especialitat d'estadística dins l'escala de recerca, desenvolupament i innovació del cos facultatiu superior i del cos facultatiu tècnic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Interior
Rango de LeyDecret

Decret 48/2009, de 17 de juliol, pel qual es crea l'especialitat d'estadística dins l'escala de recerca, desenvolupament i innovació del cos facultatiu superior i del cos facultatiu tècnic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears Preàmbul I La Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, modificada per la Llei orgànica 9/1994, de 24 de març, i per la Llei orgànica 3/1999, de 8 de gener, reconeixia, en l'article 10.28, la competència exclusiva de la Comunitat Autònoma en matèria d'estadística del seu interès.

Això es va plasmar en l'aprovació de la Llei 3/2002, de 17 de maig, d'estadística de les Illes Balears, amb la qual s'obre una nova etapa en què l'exercici de la producció de dades estadístiques pròpies de la Comunitat Autònoma i amb caràcter oficial estarà determinat a través de les lleis que aprovin els plans autonòmics d'estadística, i a través dels decrets del Govern que aprovin els programes anuals d'estadística corresponents de desenvolupament. Actualment, la competència exclusiva de la Comunitat Autònoma en matèria d'estadística del seu interès és reconeguda en l'article 30.32 de la Llei orgànica 1/2007, de 1 de març, per la qual s'aprova l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

II Com a resultat d'aquest procés es va constituir l'Institut d'Estadística de les Illes Balears (IBESTAT) com a referent de la producció i la coordinació de l'estadística oficial que emana de la Comunitat Autònoma. Així mateix, cada conselleria del Govern, així com els consells insulars, hauran de disposar d'una unitat estadística capacitada per poder dur a terme l'execució de les estadístiques oficials que les lleis del Pla d'Estadística, i els decrets de programes anuals, els assignin.

Per dur a terme aquest propòsit, és imprescindible la consecució d'un equip humà altament qualificat i format en l'àmbit estadístic per tal de generar informació metodològicament correcta i homologable amb els estàndards internacionals establerts. Només d'aquesta manera serà possible garantir la producció estadística de qualitat a partir del que la Llei d'estadística estableix com a Sistema Estadístic de les Illes Balears (Sestib), el qual ha d'estar integrat per l'Institut esmentat i les distintes unitats estadístiques autonòmiques, insulars i municipals, si n'és el cas.

III L'existència en els cossos facultatius superior i tècnic d'escales i/o especialitats d'estadística és un fet que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR