Decret 38/2009, de 26 de juny, de desplegament del règim jurídic de la Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Economia, Hisenda i Innovacio
Rango de LeyDecret

Decret 38/2009, de 26 de juny, de desplegament del règim jurídic de la Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears L'article 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, va crear una base de dades nacional de subvencions, per tal de donar compliment a l'exigència de la Unió Europea de millorar l'eficàcia, controlar la concurrència de subvencions i facilitar la planificació, el seguiment i les actuacions de control.

La regulació legal de la Base de dades nacional de subvencions ha estat desenvolupada pel Reial decret 887/2006, de 21 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions, i que, entre altres aspectes, perfila l'àmbit subjectiu i objectiu d'aquesta Base de dades, en la qual s'inclouen, no sols les administracions de les comunitats autònomes, sinó també altres entitats instrumentals amb personalitat jurídica pròpia dependents d'aquestes administracions territorials, pel que fa a totes les subvencions i ajudes que atorguin en l'exercici de potestats administratives i, fins i tot, als lliuraments dineraris sense contraprestació que es puguin fer en règim de dret privat.

A més, per mitjà de l'Ordre del Ministeri d'Economia i Hisenda de dia 29 de març de 2007 s'ha fixat la informació mínima que han de subministrar aquests subjectes a la Base de dades nacional, tot tenint en compte que les comunitats autònomes han de subministrar la informació mitjançant un òrgan únic, sense perjudici de les facultats d'accés a la Base de dades dels òrgans gestors o responsables del subministrament pel que fa a la consulta del seu contingut.

En l'àmbit autonòmic, el Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i modificat per la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives, crea i regula, en els articles 29 i següents, la Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques de la Comunitat Autònoma i designa la Intervenció General de la Comunitat Autònoma com l'únic òrgan responsable del manteniment, la custòdia i la gestió de la informació continguda en la Base de dades esmentada, la qual ha de nodrir la Base de dades nacional de subvencions, a més de complir les exigències de la Unió Europea. En aquest sentit, l'article 29.4 del Text refós de la Llei de subvencions estableix que l'organització, el funcionament i, en general, el desplegament del règim jurídic de la Base de dades s'han d'establir per reglament.

Així doncs, amb aquest Decret es dóna compliment al que preveu l'article 29 del Text refós esmentat, i s'estableix l'organització, el funcionament i, en general, el règim jurídic de la Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la qual es forma, d'una banda, a partir de la informació incorporada en el mòdul de seguiment d'expedients de subvencions en el sistema d'informació integrat per a la gestió economicofinancera de la Comunitat Autònoma, actualitzada de manera automàtica en funció de les anotacions que, en el mòdul esmentat, han de fer els òrgans gestors de les diferents seccions pressupostàries; i, d'altra banda, a partir de la incorporació de les dades trameses per la resta d'ens obligats a facilitar-ne informació, la gestió economicofinancera dels quals no es trobi integrada en la plataforma tecnològica esmentada.

Tot això tenint en compte que l'estructura bàsica dels fitxers que donin suport a la informació de la Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques s'ha d'ajustar a les previsions que conté la normativa estatal sobre la matèria, per tal de fer-ne possible la tramesa a la Base de dades nacional.

Per això, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, d'acord amb el Consell Consultiu de les Illes Balears, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 26 de juny de 2009,

DECRET Article 1

Objecte Aquest Decret té per objecte desplegar el règim jurídic de la Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 29.4 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

Article 2

Àmbit d'aplicació 1. La Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears contindrà informació relativa a:

  1. Les subvencions incloses en l'article 2 del Text refós de la Llei de subvencions.

  2. Els lliuraments dineraris sense contraprestació als quals resulti d'aplicació el principi d'informació que estableix l'article 31.2 del Text refós de la Llei de subvencions.

  3. Totes les ajudes concedides per qualsevol dels ens prevists en l'apartat següent que no tenguin el caràcter de subvenció o de lliurament dinerari sense contraprestació, en els termes que estableix la disposició addicional cinquena del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

    1. Estan obligats a subministrar a la Base de dades de subvencions i d'ajudes públiques de la Comunitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR