Ordre de dia 27 de gener de 2009, de la consellera d'Educació i Cultura, per la qual es regula l'estructura i el funcionament dels centres de professorat de les Illes Balears

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyOrdre

Ordre de dia 27 de gener de 2009, de la consellera d'Educació i Cultura, per la qual es regula l'estructura i el funcionament dels centres de professorat de les Illes Balears El Decret 68/2001, de 18 de maig, pel qual es regula l'estructura i l'organització de la formació permanent del professorat de la comunitat autònoma de les Illes Balears, es va publicà al BOIB núm. 63 de 26 de maig de 2001. Com a desplegament de l'esmentat Decret es va dictar l'Ordre de dia 28 de maig de 2001 publicada al BOIB núm. 67 de 5 de maig de 2001, per la qual es creen els centres de professorat i se'n regula l'estructura i el funcionament. Posteriorment es publicà l'Ordre de 28 de juny de 2006, per la qual es regula l'estructura i el funcionament dels centres de professorat. En el BOIB núm. 93 de 4 de juliol de 2006 apareix la susdita ordre, que derrogà l'anterior de 28 de maig de 2001.

Aquesta Ordre regula els centres de professorat com a centres per a la formació permanent del professorat, n'assenyala l'estructura i les funcions i en fixa els òrgans de govern, tant unipersonals com col·legiats.

L'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, en la seva redacció per Llei Orgànica 1/2007, estableix a l'exposició de motius, com a un desig generalitzat, el fet que Formentera gaudeixi del seu propi consell insular i que gestioni, des de la mateixa illa, la seva administració insular. La descentralització i el traspàs de competències administratives a les respectives illes de la comunitat autònoma és doncs una prioritat. La creació del centre de professorat de l'illa de Formentera permetrà millorar i ampliar l'oferta formativa per atendre de manera més eficaç les necessitats de formació del professorat, amb el benentès que a Formentera treballa professorat de tots els cossos i nivells docents.

Es proposa afegir el nom de Jaume Cañellas Mut al Centre de Professorat de Palma, a proposta del propi Consell del centre de professorat de Palma que, per unanimitat, aprovà la iniciativa presentada per l'equip pedagògic d'incloure en el nom del centre de professorat el nom de Jaume Cañellas Mut finat el 29 de març de 2008. Aquest fou des de l'any 1994 assessor de formació i des del 2002 director del Centre de professorat de Palma, doctor en ciències químiques, catedràtic d'ensenyament secundari. Dedicat a la investigació i la docència fou professor del departament de química de la UIB, degà del col·legi de Llicenciats de Balears i membre del Consell Escolar de les Illes Balears. La seva vàlua personal, la seva consideració professional, la seva referència en la formació del professorat de les Illes Balears, però sobretot el reconeixement dels seus companys justifiquen la inclusió del seu nom en la denominació del centre de professorat de Palma.

A més, com a desplegament de l'esmentat decret, és procedent desenvolupar alguns dels aspectes dels centres de professorat relacionats amb el procés de creació, els òrgans de govern i la seva constitució; tot això amb l'objectiu de garantir la millor consecució de la finalitat que se'ls assigna.

Per tot això, i en ús de l'autorització conferida per la disposició final primera del Decret 68/2001, dict la següent Ordre CAPÍTOL I Els centres de professorat Article 1

  1. Es crea el Centre de Professorat (CEP) de Formentera amb seu a Formentera i s'elimina el CEP Palma 2, creat per l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura de 28 de juny de 2006. Es mantenen els centres de professorat de Palma, d'Inca, de Manacor, de Menorca i d'Eivissa.

  2. El CEP de Palma inclou en la seva denominació el nom del que fou assessor de l'any 1994 fins el 2002 i director d'aquest centre des del 2002 fins el 2008, Jaume Cañellas Mut.

  3. Ateses les funcions dels Centres de Professorat, recollides a l'article 8 del Decret 68/2001 de 18 de maig, aquests tendran a tots els efectes la consideració de centres docents.

    Per tant, la xarxa de centres de professorat de les Illes Balears es composa de:

    1. CEP de Palma Jaume Cañellas Mut, amb seu a Palma b. CEP d'Inca, amb seu a Inca c. CEP de Manacor, amb seu a Manacor d. CEP de Menorca, amb seu a Ciutadella i extensió a Maó e. CEP d'Eivissa, amb seu a Eivissa f. CEP de Formentera, amb seu a Formentera 4. Els centres de professorat esmentats s'ubicaran de manera preferent als locals que ocupaven els antics CPR sense perjudici que en un futur es pugui modificar la seva ubicació: el CEP de Palma al carrer Gregorio Marañón s/n de Palma; el CEP d'Inca al carrer Mestre Antoni Torrandell 59 d'Inca; el CEP de Manacor al camí de Bendrís s/n; el CEP de Menorca al carrer Mallorca 67 de Ciutadella i la seva extensió a l'avinguda Josep Maria Quadrado 33 de Maó; el CEP d'Eivissa al carrer Via Púnica 23 d'Eivissa i el CEP de Formentera a l'avinguda Portossalè 91 de Sant Francesc.

  4. L'àmbit geogràfic de cada un és el següent:

    1. CEP de Palma Jaume Cañellas Mut: professorat dels centres públics i concertats dels municipis de:

      Palma, Algaida, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Calvià, Esporles,

      Estellencs, Deià, Llucmajor, Marratxí, Puigpunyent, Santa Eugènia, Sóller,

      Santa Maria i Valldemossa.

    2. CEP d'Inca: professorat dels centres públics i concertats dels municipis de:

      Inca, Alaró, Alcúdia, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Costitx,

      Lloret, Lloseta, Llubí, Escorca, Mancor, Maria de la Salut, Muro, Pollença, Sa Pobla, Santa Margalida, Selva, Sencelles i Sineu.

    3. CEP de Manacor: professorat dels centres públics i concertats dels municipis de:

      Manacor, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Montuïri, Petra,

      Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç, Santanyí, Ses Salines, Son Servera i Vilafranca.

    4. CEP de Menorca: professorat dels centres públics i concertats de l'illa de Menorca.

    5. CEP d'Eivissa: professorat dels centres públics i concertats de l'illa d'Eivissa.

    6. CEP de Formentera: professorat dels centres públics i concertats de l'illa de Formentera.

Article 2

Els centres de professorat es classificaran en tres tipologies III, II i I, segons l'Ordre del Ministeri d'Educació i Ciència de 5 de maig de 1994; és per això que el CEP de Palma serà de tipus III, els CEP d'Inca, Manacor, Eivissa i Menorca de tipus II i el CEP de Formentera serà de tipus I.

CAPÍTOL II Òrgans de govern dels centres de professorat SECCIÓ I ÒRGANS UNIPERSONALS Article 3

La direcció 1. Els directors o les directores dels centres de professorat, amb les funcions que s'assenyalen a l'article 10.1 del Decret 68/2001, han de ser nomenats pel director general de Personal Docent, a proposta del director general d'Innovació i Formació del Professorat. El director general d'Innovació i Formació del Professorat, a l'efecte del qual s'assenyala al punt 2 de l'article 10 del Decret 68/2001, dictarà les instruccions i directrius oportunes per a l'establiment de les convocatòries públiques de selecció per concurs de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR