Decret 125/2008, de 21 de novembre, de l'estructura, composició i funcionament de la Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Interior
Rango de LeyDecret

Decret 125/2008, de 21 de novembre, de l'estructura, composició i funcionament de la Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears L'article 30.31 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears atribueix la matèria d'espectacles i d'activitats recreatives a la Comunitat Autònoma com a competència exclusiva, i l'article 31.17 d'aquesta norma li atribueix la matèria d'activitats classificades com a competència de desplegament legislatiu i d'execució.

La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, també estableix com a competències pròpies dels consells insulars les activitats classificades (art. 70.7) i els espectacles públics i les activitats recreatives (art 70.11), i el seu exercici s'ha d'ajustar, entre d'altres preceptes, al que disposen els articles 58 i 72.

La Llei 16/2006, de 17 d'octubre, de règim jurídic de les llicències integrades d'activitat de les Illes Balears, ha suposat una fita important en la matèria d'activitats classificades i d'espectacles públics, ja que intenta unificar en un sol text legal tota la regulació sobre aquestes matèries. Aquesta Llei sectorial recull i modernitza la denominació de les activitats, simplifica els procediments i en l'article 61 preveu l'existència de la Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears com a òrgan consultiu, d'estudi, de coordinació i d'assessorament de les administracions autonòmica, general de l'Estat, insular i local en la matèria regulada per aquesta Llei, que serà adscrita a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a través de la conselleria competent en matèria de llicències d'activitats.

D'acord amb el que estableix l'article 62 de la Llei esmentada, l'estructura, el funcionament i la composició de la Junta Autonòmica d'Activitats i de la ponència tècnica s'han de desplegar per reglament. En aquest precepte s'assenyala, a més, que la seva composició ha de comptar amb la representació del Govern de l'Estat, del Govern de les Illes Balears, dels consells i dels municipis. D'aquesta forma es pretén donar participació a tot el conjunt d'agents implicats en matèria d'activitats en l'exercici de les atribucions previstes en l'article 61.2 de la Llei 16/2006.

Dins aquest marc legal s'insereix l'aprovació d'aquest Decret de naturalesa organitzativa que té per objecte regular la Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears com a òrgan consultiu adscrit a l'Administració autonòmica, el qual ha de funcionar mitjançant el Ple i la Comissió Executiva.

La matèria d'activitat és molt ampla, per tot això, el Ple és una representació de totes les forces i afectats.

La funcionalitat de la Comissió Executiva és la de ser un observatori compost per personal tècnic en matèria d'activitats.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Interior i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 21 de novembre 2008,

DECRET Article 1

Naturalesa de la Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears 1. La Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears és l'òrgan consultiu, d'estudi, de coordinació i d'assessorament de les administracions autonòmica, general de l'Estat, insular i local en la matèria regulada per la Llei 16/2006, de 16 d'octubre.

  1. Aquesta Junta està adscrita a la conselleria competent en matèria de llicències d'activitats del Govern de les Illes Balears.

  2. Aquest òrgan té funcions de proposta i d'emissió d'informes d'acord amb el que disposa la Llei 16/2006 i aquest Decret.

Article 2

Funcionament La Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears funciona mitjançant el Ple i la Comissió Executiva.

Article 3

El Ple El Ple de la Junta Autonòmica d'Activitats de les Illes Balears està integrat pels membres següents:

  1. El president o presidenta, que ha de ser la persona titular de la conselleria competent en matèria de llicències d'activitats del Govern de les Illes Balears.

  2. El vicepresident o vicepresidenta, que ha de ser la persona titular de la direcció general competent en matèria de llicències d'activitats del Govern de les Illes Balears i que ha d'exercir la presidència en cas d'absència temporal del president o de la presidenta.

  3. Els vocals, que han de ser nomenats per resolució del titular de la conselleria competent en matèria d'activitats del Govern de les Illes Balears, en els termes que s'indiquen a continuació:

    - Una persona en representació de cada conselleria a proposta de la persona titular respectiva.

    - Dues persones en representació del Consell Insular de Mallorca a proposta de la persona titular respectiva.

    - Una persona en representació del Consell Insular de Menorca a proposta de la persona titular respectiva.

    - Una persona en representació del Consell Insular d'Eivissa a proposta de la persona titular respectiva.

    - Una persona en representació del Consell Insular de Formentera a proposta de la persona titular respectiva.

    - Una persona en representació de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR