Decret 25/2008, de 27 de novembre, del president de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorPresidENcia de les Illes Balears
Rango de LeyDecret

Decret 25/2008, de 27 de novembre, del president de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgà nica bà sica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears L'article 11 c de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, disposa que correspon al president, com a responsable de la direcció del Govern, crear i extingir les conselleries, com també establir-ne la denominació i les competències. A aquests efectes, l'article 38.3 a de la Llei esmentada estableix que el president pot dictar reglaments en el cas de creació i d'extinció de les conselleries, cosa que inclou la modificació de la denominació i de les competències que els corresponen.

D'acord amb això, el Decret 9/2007, de 6 de juliol, del president de les Illes Balears, va establir l'estructura del Govern de les Illes Balears, del qual forma part la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

D'altra banda, l'apartat 1 de l'article 8 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurÃdic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que les conselleries, per exercir les funcions que tenen atribuïdes, s'estructuren en la Secretaria General i en les direccions generals que corresponguin. Aixà mateix, l'apartat 2 d'aquest mateix article estableix que l'estructura bà sica de cada conselleria s'ha d'aprovar per decret del president del Govern de les Illes Balears.

En aquest sentit, el Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableix l'estructura orgà nica bà sica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pels decrets 14/2007, de 20 de juliol, 20/2007, de 31 de juliol, 37/2007, de 24 d'octubre, 14/2008, de 28 de març, 16/2008, d'11 d'abril, 22/2008, de 7 d'octubre, i 23/2008, de 10 d'octubre, preveu, en l'apartat 2 de l'article 2, els òrgans directius de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, i també, en l'annex, les entitats dependents o vinculades adscrites a cada conselleria.

Aixà doncs, en virtut d'aquest Decret es modifica la delimitació de les direccions generals que es conté en l'apartat 2 de l'article 2 del Decret 11/2007, d'11 de juliol, abans esmentat --i també, en part, l'article 3.1 i l'annex--, per les raons que s'exposen a continuació, tot mantenint, en lÃnies generals, el conjunt de matèries que actualment tenen atribuïdes, llevat de la coordinació dels plans estratègics de subvencions, que correspon a la Secretaria General de la Conselleria i no a la Direcció General d'Economia.

En primer lloc, cal separar la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les direccions generals de la Conselleria, en la mesura en què la Intervenció General no constitueix una direcció general en sentit estricte, sens perjudici de la consideració d'alt cà rrec de l'interventor o la interventora general. En segon lloc, i pel que fa a la Junta Superior d'Hisenda de les Illes Balears, també s'ha de separar aquest òrgan, amb plena independència funcional, de les matèries pròpies de la Direcció General de Tributs i Recaptació. En tot cas, tant la Intervenció General de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR