Decret 132/2008, de 5 de desembre, pel qual es disposa el cessament de la directora general de Tributs i Recaptació i es nomena la directora general de l'Agència Tributària de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Economia, Hisenda i Innovacio
Rango de LeyDecret

Decret 132/2008, de 5 de desembre, pel qual es disposa el cessament de la directora general de Tributs i Recaptació i es nomena la directora general de l'Agència Tributària de les Illes Balears Els articles 19.12 i 33.5 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears determinen, respectivament, que és competència del Consell de Govern el nomenament i la separació dels alts càrrecs de l'Administració de la Comunitat Autònoma i dels consellers elevar-ne la proposta.

En aquest mateix sentit, l'article 15.2, en relació amb l'article 5.4, de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears estableix que els directors generales es nomenen i se separen per decret del Govern de les Illes Balears, a proposta del titular de la conselleria.

Així doncs, en virtut de la Llei 3/2008, de 14 d'abril, s'ha creat l'Agència Tributària de les Illes Balears, la qual ha d'iniciar les seves activitats el dia 1 de gener de 2009, de conformitat amb el que preveu l'Ordre del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 6 de novembre de 2008, dictada en aplicació del que estableix l'apartat 2 de la disposició final cinquena de la Llei esmentada.

Certament, i d'acord amb el Decret 25/2008, de 27 de novembre, del president de les Illes Balears, la Direcció General de Tributs i Recaptació s'ha d'extingir en la mateixa data d'inici de les activitats de l'Agència Tributària de les Illes Balears, sense perjudici de la necessitat de procedir al cessament formal de la persona titular de la Direcció General esmentada, en els termes que s'han indicat abans, això és, per mitjà d'un decret del Consell de Govern.

D'altra banda, la disposició final quarta de la Llei 3/2008, de 14 d'abril, de creació i regulació de l'Agència Tributària de les Illes Balears estableix que les funcions atribuïdes per l'ordenament jurídic vigent al director o directora general de Tributs i Recaptació les ha d'exercir, amb caràcter general i a partir de la data d'inici de les activitats de l'Agència, el director o directora d'aquesta entitat, que també ha de ser nomenat, d'acord amb l'article 9.1 de la mateixa Llei, per decret del Consell de Govern.

Per tot això, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR