Decret 133/2008, de 5 de desembre, pel qual s'estableix el procediment per a la renovació dels carnets d'aplicadors de plaguicides d'ús ambiental i d'ús en la indústria alimentària

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyDecret

Decret 133/2008, de 5 de desembre, pel qual s'estableix el procediment per a la renovació dels carnets d'aplicadors de plaguicides d'ús ambiental i d'ús en la indústria alimentària La reglamentació tecnicosanitària per a la fabricació, la comercialització i la utilització de plaguicides, aprovada pel Reial decret 3349/1983, de 30 de novembre, i modificada pel Reial decret 162/1991, de 8 de gener, i pel Reial decret 443/1994, d'11 de març, estableix en l'article 6.4 que el personal de les empreses dedicades a la realització de tractaments amb plaguicides han d'haver superat els cursos o les proves de capacitació, homologats conjuntament pels ministeris d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de Sanitat i Consum.

D'altra banda, l'article 10.3.4 disposa que quan s'hagin d'utilitzar plaguicides classificats en la categoria de molt tòxics, així com els tòxics autoritzats per a l'ús ambiental, els aplicadors han d'haver superat els corresponents cursos de capacitació, encara que el tractament es realitzi per a fins propis.

L'article 31.4 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, modificat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, atribueix a la Comunitat Autònoma la competència de desenvolupament legislatiu i l'execució en matèria de salut i sanitat.

Així, a l'àmbit de les Illes Balears es va dictar l'Ordre de la Conselleria de Sanitat i Consum, de 27 de setembre de 1997, per la qual es regula el Registre Oficial i el funcionament dels establiments i serveis plaguicides d'ús ambiental i d'ús en la indústria alimentària; en particular, l'article 8.c) estableix que el personal auxiliar i els responsables dels tractaments amb plaguicides han de superar els cursos de capacitació corresponents.

Considerant el risc que suposa la utilització de plaguicides, en primer lloc per a l'aplicador, però també per a la població exposada i, en general, per al medi ambient, les mesures preventives són fonamentals, especialment les dirigides als professionals que manipulen els plaguicides. En aquest sentit, l'objecte de les activitats informatives i formatives és reduir el risc per a la salut. Per tot això, les persones aplicadores han d'estar degudament capacitades i en possessió del corresponent carnet d'aplicador de plaguicides.

De conformitat amb l'Ordre de 8 de març de 1994, per la qual s'estableix la normativa reguladora de l'homologació de cursos de capacitació per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR