Decret 42/2008, d'11 d'abril, regulador de la bonificació a les tarifes dels serveis regulars de transport marítim entre les illes d'Eivissa i Formentera per als residents a l'illa de Formentera

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori
Rango de LeyDecret

Decret 42/2008, d'11 d'abril, regulador de la bonificació a les tarifes dels serveis regulars de transport marítim entre les illes d'Eivissa i Formentera per als residents a l'illa de Formentera L'atenció de les circumstàncies particulars del fet insular, que imposa l'article 138.1 de la Constitució, així com l'article 3 de l'Estatut d'autonomia, reconegut també en la Llei 30/1998, de 29 de juliol, de règim especial de les Illes Balears, varen fer que el cas de Formentera fos objecte de consideració especial per la condició de doble insularitat que suporten els residents en aquesta illa amb relació a la resta de persones residents en altres illes de l'arxipèlag, ja que per a ells la via marítima és l'única manera de transport interinsular de què disposen, amb caràcter general.

Així, amb relació al transport de viatgers entre les illes d'Eivissa i Formentera, es va aprovar el Decret 115/2000, de 21 de juliol, de règim de subvencions al transport marítim regular per als residents a l'illa de Formentera, mitjançant el qual s'establia una bonificació als residents en Formentera nacionals de països de la Unió Europea o signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic i Suïssa del 39 per 100 de la tarifa dels serveis regulars de transport marítim entre les illes d'Eivissa i Formentera. I això, de forma complementària i acumulativa al descompte de caràcter general de què eren beneficiaris per la seva condició de residents a les Illes Balears.

El decret esmentat, actualment vigent, es va dictar anteriorment a la Llei 5/2002, de 21 de juny, de subvencions, i la terminologia utilitzada de `subvencions' per referir-se a les reduccions tarifàries que preveia pot ser causa d'interpretacions equivocades i d'inseguretat jurídica amb relació a l'aplicabilitat de la regulació del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text articulat de la Llei de subvencions; de manera que convé aclarir la qüestió amb l'adopció d'una terminologia més adequada a la naturalesa d'aquestes bonificacions, que no són subvencions, sinó reduccions o bonificacions tarifàries de les quals es beneficia una col·lectivitat indeterminada d'usuaris i no les empreses navilieres prestadores dels serveis.

A més de l'anterior, és també objectiu del Decret la millora i l'actualització del text regulador, que en alguns aspectes ha quedat desfasat.

Per tot això, a proposta del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, i havent-ho...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR