Decret 9/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen l'Assemblea Balear de l'Esport, la Comissió Antidopatge de l'Esport de les Illes Balears i la Comissió de Medicina Esportiva i d'Investigació Científica de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Esports i Joventut
Rango de LeyDecret

Decret 9/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen l'Assemblea Balear de l'Esport, la Comissió Antidopatge de l'Esport de les Illes Balears i la Comissió de Medicina Esportiva i d'Investigació Científica de les Illes Balears La comunitat autònoma de les Illes Balears té la competència exclusiva en matèria d'esport i lleure, d'acord amb el que disposa l'article 30.12 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

En ús d'aquesta competència es va aprovar la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, que preveu la creació de l'Assemblea Balear de l'Esport, òrgan consultor i d'assessorament, en què han d'estar representats tots els agents de la societat esportiva de les Illes Balears. Aquesta norma estableix en l'article 91 que s'ha de determinar per reglament la composició, les competències, el funcionament i el règim de sessions de l'òrgan esmentat.

També es innovadora en aquesta norma la creació de la Comissió Antidopatge de l'Esport de les Illes Balears i de la Comissió de Medicina Esportiva i d'Investigació Científica de les Illes Balears, amb l'objectiu de promoure la investigació i l'especialització en el camp de la medicina esportiva i del dopatge en el món esportiu, tant en la prevenció com en el control. Aquesta Llei disposa en els articles 97 i 93 que s'ha de desplegar reglamentàriament la composició i el funcionament d'ambdues comissions.

Per tot això, a proposta del conseller d'Esports i Joventut havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 18 de gener de 2008,

DECRET Capítol I Assemblea Balear de l'Esport Article 1

Naturalesa i règim jurídic 1.L'Assemblea Balear de l'Esport és un òrgan col·legiat adscrit a la conselleria competent en matèria d'esports, amb els objectius de, per una part, facilitar la participació global de la societat balear i la ciutadania en la configuració i el desenvolupament de la política esportiva, i, per l'altra, assessorar en matèria esportiva l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 89 de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears.

En tot el que no preveu aquest Decret, s'han d'aplicar les disposicions reguladores dels òrgans col·legiats contingudes en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions publiques i del procediment administratiu comú i en la Llei 3/2003, de 26 de març, de regim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

  1. L'Assemblea té la seva seu a la ciutat de Palma.

Article 2

Òrgans 1. Són òrgans unipersonals:

  1. El president o la presidenta.

  2. El vicepresident o la vicepresidenta.

  3. El secretari o la secretària.

    1. Són òrgans col·legiats:

  4. El Ple.

  5. La Junta Directiva.

  6. Les comissions sectorials.

Article 3

Composició L'Assemblea Balear de l'Esport està integrada pels membres següents:

  1. El president o la presidenta, que es el president o la presidenta del Govern de les Illes Balears o la persona en qui delegui.

  2. El vicepresident o la vicepresidenta, que és el director o la directora general competent en matèria esportiva.

  3. Una persona representant a proposta de cada un dels consell insulars.

  4. Els presidents i les presidentes de les federacions esportives inscrites en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears.

  5. Un membre a proposta de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears.

  6. Un membre a proposta de l'Associació de Municipis de les Illes Balears.

  7. Una persona representant de l'Associació d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives de Mallorca AEIEM-PIMEM.

  8. Els membres de la Junta Directiva de l'Assemblea Balear de l'Esport.

  9. Una persona representant per cada illa dels esportistes federats a les Illes Balears, que ha de designar el president o la presidenta de l'Assemblea d'entre els tres que proposin els consells insulars.

  10. Una persona representant d'un club esportiu de cada illa, que ha de designar el president o la presidenta de l'Assemblea d'entre els tres que proposin els consells insulars.

  11. Una persona representant del Tribunal Balear de l'Esport que ha de designar el president o la presidenta del Tribunal.

  12. Una persona representant de cada una de las conselleries competents en matèria de turisme, d'educació i cultura i d'interior.

  13. El president o la presidenta de la Comissió contra la Violència a l'Esport de les Illes Balears.

  14. El president o la presidenta de la Comissió Antidopatge de l'Esport de les Illes Balears.

  15. El president o la presidenta de la Comissió de Medicina Esportiva i d'Investigació Científica de les Illes Balears.

  16. Una persona representant del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de les Illes Balears.

  17. El secretari o secretaria designat pel president o presidenta d'entre els membres de l'Assemblea.

Article 4

Mandat El mandat dels membres de l'Assemblea és de quatre anys des que es constitueix, renovable pel mateix període.

Article 5

El president o la presidenta El president o la presidenta presideix el Ple de l'Assemblea i la Junta Directiva i té les funcions següents:

  1. Representar l'Assemblea Balear de l'Esport.

  2. Establir la convocatòria de les sessions dels òrgans col·legiats, fixar-ne l'ordre del dia, presidir-les i moderar-ne el desenvolupament.

  3. Exercir el vot de qualitat en el cas d'empat en les votacions.

  4. Designar i destituir els membres de la Junta Directiva.

  5. Designar i destituir el secretari o la secretària dels òrgans col·legiats.

  6. Crear las comissions sectorials, nomenar-ne els presidents o les presidentes i encarregar-los les tasques que consideri oportunes.

  7. Visar les actes dels òrgans col·legiats.

  8. Exercir les funcions que se li atribueixin reglamentàriament.

Article 6

El vicepresident o la vicepresidenta Exerceix la vicepresidència dels òrgans col·legiats i té les funcions següents:

  1. Substituir el president o la presidenta en cas de vacant, absència o malaltia.

  2. Exercir les funcions inherents al càrrec i les que li delegui el president o la presidenta.

Article 7

El secretari o la secretària 1. El secretari o la secretària és l'òrgan d'assistència tècnica i d'administració dels òrgans col·legiats de l'Assemblea i té les funcions següents:

  1. Assistir, amb veu i vot, a les sessions dels òrgans col·legiats.

  2. Efectuar la convocatòria de les sessions dels òrgans col·legiats per ordre del president o de la presidenta.

  3. Redactar les actes de les sessions, autoritzar-les amb la seva signatura i el vistiplau del president o de la presidenta, cursar els acords que s'hi adoptin i expedir certificats de les actes.

  4. Custodiar la documentació.

  5. Qualsevol altra funció que se li assigni per delegació expressa del Ple de l'Assemblea.

  1. La substitució del secretari o secretaria en els supòsits de vacant, absència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR