Decret 82/2010, de 25 de juny, pel qual s'actualitzen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 82/2010, de 25 de juny, pel qual s'actualitzen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears La Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, estableix en l'article 81.3 b) que els preus públics per als ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols oficials els ha de fixar la comunitat autònoma corresponent dins els límits que estableixi la Conferència General de Política Universitària, que estaran relacionats amb els costs de prestació del servei, mentre que els preus corresponents a la resta d'ensenyaments els ha de fixar el consell social de la universitat que correspongui.

D'acord amb l'article 36.4 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, i la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, és procedent d'actualitzar els preus que ha de satisfer l'alumnat universitari per la prestació del servei públic de l'educació superior a la Universitat de les Illes Balears.

Finalment, d'acord amb els límits de preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris oficials per a l'any acadèmic 2010-2011 fixats per l'Acord de la Conferència General de Política Universitària de 25 de maig de 2010 (BOE núm. 138, de 7 de juny de 2010), i tenint en compte les consideracions del Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears en la sessió de dia 7 de juny de 2010, per mitjà d'aquest Decret s'actualitzen els preus públics que s'han de satisfer per la prestació de serveis acadèmics a la Universitat de les Illes Balears pel que fa als ensenyaments de caràcter oficial.

Per tot això, havent escoltat la Universitat de les Illes Balears i havent-ho considera el Consell de Govern en la sessió de dia 25 de juny de 2010,

Decret Article 1

Objecte 1. Aquest Decret té per objecte actualitzar els preus públics dels serveis acadèmics en els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols oficials de la Universitat de les Illes Balears.

  1. El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears ha de fixar els preus per la prestació dels serveis acadèmics en els ensenyaments que no tenguin caràcter oficial.

Article 2

Centres adscrits Els centres i instituts universitaris adscrits han d'abonar a la Universitat de les Illes Balears el 25 % de la quantia total ingressada pel seu alumnat per la prestació de serveis acadèmics d'acord amb les tarifes dels annexos I, II, III i IV d'aquest Decret, sens perjudici del que s'hagi acordat en els convenis d'adscripció corresponents.

Article 3

Preus públics per la prestació de serveis acadèmics 1. El preu per serveis acadèmics de cada matèria, assignatura, disciplina o activitat s'ha de calcular de conformitat amb el nombre de crèdits assignats a aquesta en els plans d'estudis de la Universitat de les Illes Balears, el nivell d'experimentalitat en què es trobin els ensenyaments que condueixen al títol oficial que es pretén obtenir i el fet que es tracti de la primera, segona o successiva matrícula, d'acord amb les tarifes dels annexos I, II, III i IV i les altres normes contingudes en aquest Decret.

  1. No obstant l'apartat anterior, el preu per serveis acadèmics de les assignatures d'elecció lliure per part de l'alumnat (optativitat, lliure configuració, matrícula extraordinària i supòsits semblants) s'ha de calcular d'acord amb la tarifa establerta per als ensenyaments als quals pertany cada una de les assignatures escollides, amb independència del títol oficial que es pretén obtenir. En el cas que s'opti per assignatures incloses en plans d'estudis que condueixen a l'obtenció de títols propis, el preu és el fixat pel Consell Social per als ensenyaments de caràcter propi de la Universitat. Si s'opta per assignatures o activitats que no pertanyin a cap pla d'estudis concret, s'han d'aplicar els preus corresponents al nivell d'experimentalitat 3.

  2. En el cas de la matrícula d'assignatures declarades sense docència per raó d'extinció del pla d'estudis o per qualsevol altre motiu, si s'ofereixen exclusivament els exàmens finals i les tutories voluntàries, s'ha d'abonar només el 25 % de la tarifa ordinària. En el cas que s'ofereixi un sistema de tutories programades o de docència alternativa, l'alumnat ha d'abonar l'import íntegre per serveis acadèmics.

  3. A l'alumnat que segueixi actiu en els programes de doctorat establerts a l'empara del Reial decret 778/1998 se li han d'aplicar els preus que figuren en l'annex III del Decret 74/2008, de 27 de juny, pel qual es fixen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears per a l'any acadèmic 2008-2009, amb un increment del 4,2 %.

  4. Per a la matrícula d'alumnat estranger extracomunitari en els ensenyaments oficials de màster universitari, s'han d'aplicar els preus que figuren en l'annex III incrementats en un 15 %.

  5. Per a les activitats de formació dels programes de doctorat que no pertanyin a cap pla d'estudis concret s'han d'aplicar els preus de primera matrícula corresponents al nivell d'experimentalitat 3 de l'annex III.

Article 4

Nombre mínim de crèdits matriculats a l'inici dels estudis 1. L'alumnat que iniciï els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris oficials de grau s'ha de matricular, com a mínim, de trenta crèdits d'entre les assignatures bàsiques i obligatòries de primer curs, d'acord amb l'estructuració del pla d'estudis corresponent. Per a l'alumnat reconegut a temps parcial, aquest nombre mínim es redueix a vint-i-quatre crèdits en els ensenyaments amb limitació de places i a dotze crèdits en els estudis sense limitació de places.

  1. L'alumnat que iniciï els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols oficials de màster universitari s'ha de matricular, com a mínim, de trenta crèdits. Per a l'alumnat reconegut a temps parcial, aquest nombre mínim es redueix a vint-i-quatre crèdits en els ensenyaments amb limitació de places i a dotze crèdits en els estudis sense limitació de places.

  2. L'alumnat que iniciï uns ensenyaments de caràcter oficial amb estudis parcialment adaptats, convalidats o reconeguts ha de complir els requisits exposats en els apartats 1 i 2 entre els crèdits adaptats, convalidats o reconeguts i aquells de què es matriculi efectivament.

  3. L'alumnat que tengui la consideració d'esportista d'alt nivell en el moment d'iniciar els ensenyaments universitaris, amb el reconeixement explícit del Consell Superior d'Esports o de la conselleria competent en matèria d'esports del Govern de les Illes Balears, pot matricular-se només del 50 % dels crèdits prevists en els apartats 1 i 2 anteriors.

  4. L'alumnat amb un grau de minusvalidesa reconegut igual o superior al 33 % en el moment d'iniciar els ensenyaments universitaris i l'alumnat amb necessitats especials que pugui requerir adaptacions acadèmiques no s'ha d'atenir al que indiquen els apartats 1 i 2 d'aquest article, si així ho recomana l'informe psicopedagògic elaborat per l'Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials de la Universitat de les Illes Balears.

Article 5

Tutela acadèmica 1. L'alumnat de doctorat ha de formalitzar una matrícula cada any acadèmic durant el període d'elaboració de la tesi doctoral en concepte de tutela acadèmica, d'acord amb la tarifa que s'estableix en l'annex IV. En el supòsit d'impagament, la quantia corresponent romandrà pendent a l'efecte previst en l'article 18 d'aquest Decret.

  1. La tarifa establerta en l'annex IV i l'efecte previst en l'article 18 també s'han d'aplicar a la tutela acadèmica de l'alumnat durant el període d'elaboració del treball de fi de màster, del treball de fi de grau o del projecte de fi de carrera, en el supòsit que la defensa no es pugui fer en el mateix any acadèmic en què s'hagi iniciat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR