Atès que ha transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de l'acord d'aprovació del Reglament intern de la Residència Municipal Reina Sofia de Muro, l'acord fins a les hores provisional ha devingut definitiu en virtut de la presumpció establerta a l'article 49 c) in fine de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL), i a l'article 102 d) de la Llei 20...

SecciónIV - Administracio Municipal
EmisorAjuntament de Muro

Atès que ha transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de l'acord d'aprovació del Reglament intern de la Residència Municipal Reina Sofia de Muro, l'acord fins a les hores provisional ha devingut definitiu en virtut de la presumpció establerta a l'article 49 c) in fine de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL), i a l'article 102 d) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de els Illes Balears (LMRLIB).

En compliment d'allò que disposa l'article 70.2 de la LRBRL i 103

LMRLIB es publica a continuació el text íntegre del Reglament aprovat, en el ben entès que aquesta entrarà en vigor quan s'hagi produït la dita publicació i hagi transcorregut el termini previst en l'article 65.2 de la LRBRL i 113 de la LMRLIB.

REGLAMENT INTERN DE LA RESIDÈNCIA MUNICIPAL REINA SOFIA DE MURO 1- 0BJECTE L'objecte del reglament de règim interior és el de regular les normes de funcionament de l'establiment, determinant els drets i les obligacions tant de les persones usuàries del servei com de l'entitat que el presta, així com els sistemes d'admissions i de baixes i les causes de suspensió o de cessament de la prestació del servei.

2- CARACTERÍSTIQUES DEL CENTRE:

La Residència Municipal de Muro està ubicada al carrer Fra Pere Fornés nº 13 i té places destinades per a persones assistides o semi-assistides d'estada permanent i places de persones vàlides d'estada permanent; sempre reservant places, segons la disponibilitat de la Residència, per estades temporals o de respir, amb independència de la condició de persona vàlida, assistida o semi-assistida.

Aquests percentatges podran ésser alterats per acord del Patronat quan, per raons de la demanda i l'oferta dels tipus de places sigui adient.

3- TIPOLOGIA DEL CENTRE:

Aquest Centre està destinat a l'atenció social, allotjament i assistència de persones vàlides, assistides o semi-assitides, tant amb estància permanent com temporal, que tenguin la condició de resident.

A efectes del present Reglament tendrà la consideració de persona vàlida aquella persona que valent-se per ella mateixa en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, per distintes circumstàncies, socials, familiars, etc...

no poden romandre en el seu domicili.

Es considera persona assistida o semi-assistida a tota persona afectada de minusvàlues psíquiques en grau no profund o físiques que requereixin una atenció d'infermeria i vigilància mèdica especial i permanent com a conseqüència de no poder valer-se per elles mateixes.

4- REQUISITS PER ADQUIRIR LA CONDICIÓ DE RESIDENT:

Per adquirir la condició de resident els interessats en rebre la prestació d'aquest Servei han de reunir algun dels requisits següents ( recollits a l'article 23 del Decret 123/2001) :

a)Haver complert 60 anys en el moment de sol.licitar-hi l'ingrés.

b)Ser pensionista major de 55 anys amb incapacitat física o psíquica igual o superior al 65 % i reconeguda mitjançant certificat de minusvalidesa.

c)També podrà adquirir la condició de resident el cònjuge o la persona amb la que convisqui en anàloga relació d'afectivitat de forma estable,pública i notòria, quedant dispensat d'edat.

d)Podran ser residents també, les persones amb una consanguinitat de primer o segon grau que convisquin i siguin depenents del beneficiari , que no siguin menors d'edat i que tenguin reconeguda una deficiència a través del certificat de minusvalidesa.

e)Tendràn preferència els residents en el municipi de Muro . Als efectes d'aquest Reglament , es consideraran residents a Muro els qui hi estiguin empadronats amb una antiguitat mínima de deu anys .

f)No patir malaltia infecto-contagiosa ni malaltia crònica ni aguda en estat terminal que requereixi atenció imprescindible en un centre hospitalari.

g)No estar afectat per transtorns psíquics greus que puguin alterar la normal convivència del Centre.

h)En el cas de que l'Ajuntament tengui indicis o evidències de que l'interessat s'ha desfet dels seus bens amb la voluntat d'eludir el pagament de la taxa, l'Ajuntament podrà condicionar la seva admissió a que prèviament el/els responsables del resident assumeixin la condició de substitut del contribuent durant tot el temps d'estada a la Residència.

5 DOCUMENTACIÓ:

A la sol.licitud d'ingrés s'acompanyaran els següents documents :

Fotocòpia del Document Nacional d'identitat.

Informe mèdic .

Certificat d'empadronament.

Número de compte, ja que el pagament del servei es duu a terme per domiciliació bancària..

Qualsevol altre document necessari per a justificar aspectes rellevants de l'expedient de la sol.licitud.

En el cas de les sol.licitud d'estada temporal , endemés de la documentació descrita abans, s'haurà d'aportar documentació acreditativa de la necessitat de l'estancia temporal que es sol.licita.

6- TIPOLOGIA D'ESTADES:

1- Residencial amb caràcter permanent.

2- Temporal o de respir.

S'entén per estància temporal l'assistència, atenció social i allotjament a persones, vàlides, assistides o semi-assistides per un període de temps determinat, no superior a dos mesos, durant el qual els usuaris d'aquestes places tendran els mateixos drets i obligacions que els residents amb caràcter permanent.

Els motius pels quals es podrà sol.licitar plaça amb caràcter temporal , són els següents :

Necessitar un període de convalescència, les persones que viuen habitualment soles, que no precisin atenció hospitalària després d'una malaltia, accident o intervenció quirúrgica Necessitar atenció , les persones que viuen amb la seva família i s'han de quedar soles per malaltia, accident o intervenció quirúrgica del cuidador.

Necessitar descans els cuidadors.

7-PERIODE D'ADAPTACIÓ El resident tendrà un període d'adaptació de trenta dies naturals següents a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR