Acord d'aprovació definitiva, amb prescripcions, relatiu a la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament en relació a la implantació d'un sector de sòl urbanitzable industrial i de serveis en el municipi de Montuïri.

SecciónII - Consells Insulars
EmisorMallorca
Rango de LeyAcord

Acord d'aprovació definitiva, amb prescripcions, relatiu a la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament en relació a la implantació d'un sector de sòl urbanitzable industrial i de serveis en el municipi de Montuïri.

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric, en sessió celebrada el 15 de febrer de 2008 adoptà, entre d'altres, el següent acord:

`Atès l'expedient relatiu a la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament del municipi de Montuïri relativa a la implantació d'un sector de sòl urbanitzable industrial i de serveis, i d'acord amb el dictamen de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en el tràmit previst a l'article 132.3 del Reial Decret 2159/1978, de 23 de juny, reglament de planejament urbanístic, aquesta Comissió acorda aprovar definitivament l'expressada modificació puntual tot subjectant-se aquesta aprovació a les següents prescripcions:

  1. La modificació plantejada s'haurà d'adaptar a les condicions que apareixen a l'informe realitzat per Direcció General d'Indústria de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia:

    - S'hauran de legalitzar les seves instal·lacions en aquesta Direcció General, segons les normatives vigents de seguretat industrial, aparells elevadors, registre industrial, AT-MT-BT, etc., i allò especificat en el Pla Director Sectorial Energètic, reglaments i normativa.

  2. La modificació plantejada s'haurà d'adaptar a les condicions que apareixen a l'acord, de dia 28/12/2006, de la Comissió Permanent (Comissió Balear de Medi Ambient):

    - Quan el Pla Parcial tramiti l'Avaluació Ambiental estratègica davant la CBMA s'haurà d'acreditar la implantació de les indústries, la disponibilitat de recursos hídrics i la disponibilitat d'energia elèctrica per dotar el polígon.

    Així mateix el planejament de desenvolupament haurà de complir les condicions assenyalades a l'informe de la Direcció General de Recursos Hídrics:

    `1. Elevar la cota de la planta baixa, un mínim de 0,40 metres respecte al nivell de la vorera .

  3. Es projectaran semisoterranis amb ventilació forçada i sense obertures a l'exterior exceptuant els punts d'accés, que disposaran de les mesures oportunes per a evitar i/o disminuir l'entrada d'aigua en cas d'inundació.

    En cas que no s'estimin necessàries les mesures correctores indicades, s'aportarà un estudi detallat de inundabilitat redactat per tècnic competent (ITOP o ICCP) indicant les noves mesures correctores a aplicar o la no necessitat de les mateixes.

    El planejament proposat, haurà de respectar la xarxa de sèquies de la zona, en concret Sa Síquia de Son Barceló, deixant habilitat un passadís de 4 metres d'ample en un dels seus marges lliure de qualsevol obstacle per a facilitar les labors de neteja de la mateixa, ja que no té sentit imposar la zona de servitud de 5 m a cada costat de les mateixes en un sòl industrial.

    Donada la petita secció de la sèquia, no es connectarà la xarxa de pluvials a la mateixa, havent de buscar una llera de majors dimensions, ampliar l'existent fins al pas de la carretera Palma Manacor o bé disposar d'altres sistemes com estanys de tempestes o dipòsits enterrats.' 3. Queda modificada la fitxa per al desenvolupament del sòl urbanitzable, en el concret extrem que totes les dotacions d'equipaments queden incloses dins els usos No Lucratius.

  4. El nou sector apte per a urbanitzar, al haver entrat en vigor el Pla Territorial Insular de Mallorca, tant pel còmput global de la seva superfície com per a la seva tramitació i desenvolupament, s'haurà d'ajustar, segons disposa la disposició addicional tercera del Pla Territorial, a les normes, tan d'aplicació plena (AP) com d'eficàcia diferida (ED) del referit instrument d'ordenació territorial, en especial pel que fa a les Àrees de Protecció Territorial (APT) de carreteres.

  5. El punt d'accés a la xarxa de carreteres s'haurà de fer la rotonda.' Així mateix es fan públiques les normes urbanístiques modificades:

    Modificació puntual de les Normes Subsidiàries de planejament del municipi de Montuïri Normes urbanístiques Índex Capítol I: Disposicions generals Article 01: Naturalesa i àmbit Article 02: Vigència i aplicació subsidiària del planejament general Article 03: Interpretació de les normes Article 04: Desenvolupament del planejament Capítol II: Règim del sòl urbanitzable Article 05: Definició i desenvolupament Article 06: Obligacions i deures legals dels propietaris del sòl urbanitzable Article 07: Edificació a sòl urbanitzable Article 08: Actes d' edificació i ús en terrenys de domini públic Article 09: Àrees de protecció territorial (APT) Capítol III: Normes reguladores dels usos Article 10: Objecte, aplicació i estructura general dels usos Article 11: Classificació i definicions dels usos globals i detallats Article 12: Règim de compatibilitat dels usos Capítol IV: Ordenances particulars de les zones Article 13: Zona industrial (ID) Article 14: Zona d' equipaments (EQ) Article 15: Zona d' instal·lacions i serveis (IS) Capítol V: Normes generals per a la redacció de plans parcials Article 16: Formació dels Plans parcials Article 17: Contingut documental dels Plans parcials Article 18: Criteris d' ordenació dels Plans parcials Article 19: Tractament i evacuació d' aigües residuals Article 20: Mesures correctores per a zones de possible risc Article 21: Reserves mínimes de cessió obligatòria i gratuïta Article 21: Fitxes per al desenvolupament del sòl urbanitzable Normes urbanístiques Títol únic: Normes urbanístiques del sòl urbanitzable Capítol I: Disposicions generals Article 01

    Naturalesa i àmbit 1.- Naturalesa.

    La present modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Montuïri s'ha redactat de conformitat amb la Llei 6/1998 sobre règim del sòl i valoracions, la legislació supletòria continguda en el Reial Decret 1346/1976, de 9 d' abril, pel qual s'aprova la Llei sobre règim del sòl i ordenació urbana, i la legislació urbanística de desenvolupament, tot l'anterior contingut sota la denominació de `legislació urbanística'.

    També s'ha redactat de conformitat amb la disposició addicional tercera, apartat 2.f, de la Llei 14/2000, de 21 de desembre, d'Ordenació Territorial, que exceptua del compliment de l'article 4.2 de la Llei 6/1999, de 3 d'abril, de les Directrius d'Ordenació Territorial i disposició addicional tercera, apartat 1, de la LOT, que estableixen l'obligació de tenir els planejaments generals adaptats a les Directrius d'Ordenació Territorial prèviament a l'aprovació de qualsevol modificació dels mateixos, a determinades modificacions i entre elles la `implantació d'usos industrials o de serveis'.

  6. - Àmbit.

    L'àmbit d'aquesta modificació puntual de les Normes Subsidiàries se circumscriu únicament la zona assenyalada en la documentació gràfica i en els aspectes exposats en la present memòria i normes urbanístiques.

Article 02

Vigència i aplicació subsidiària del planejament general 1.- Vigència.

La modificació puntual entrarà en vigor una vegada publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) l'acord de la seva aprovació definitiva i el contingut complet de les normes urbanístiques, de conformitat amb l' article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, en la redacció donada per la Llei 39/1994, de 30 de desembre, i la seva vigència serà indefinida, quedant incorporada al planejament general.

  1. - Aplicació subsidiària del planejament general.

S'aplicaran, en l'àmbit de la present modificació puntual i per a tot el no expressament establert en les presents normes urbanístiques, els articles que corresponguin i que figuren en les Normes Subsidiàries vigents.

Article 03

Interpretació de les normes Aquestes normes urbanístiques s'interpretaran atenent el seu contingut i amb subjecció als objectius i finalitats expressats en la memòria. En cas de discrepància entre els documents gràfics, tindrà primacia el de major sobre el de menor escala, llevat que del text es desprengui la interpretació contrària. En el supòsit de falta de coincidència entre la documentació escrita i la gràfica tindrà prevalença l'escrita. En cas de contradicció entre diferents tipus de documents escrits de les NN.SS. tindrà prevalença l'especial sobre el general.

Article 04

Desenvolupament del planejament 1.- Instruments.

La present modificació de NN.SS. es desenvoluparà d'acord amb el previst en la legislació urbanística aplicable, mitjançant pla parcial que es durà a efecte per mitjà del corresponent projecte d' urbanització.

Els plans parcials tenen per objecte desenvolupar els sectors classificats com a sòl urbanitzable i el seu àmbit haurà d'incloure la superfície total del sector. Abans de la formulació del pla parcial, si resultés necessari, es podran ordenar les superfícies del sistema general que li estigui adscrit mitjançant un pla especial.

El pla parcial haurà de contenir, a més de les determinacions i documents exigibles legalment i reglamentàriament, un estudi i càlcul detallat que expressi i justifiqui que l'assignació i ponderació relativa als usos detallats i tipologies edificatòries que s'estableixen, respecten la ponderació fixada per les NN.SS.

per al sector que s'ordena, la suficiència del proveïment d'aigua, així com quanta documentació addicional fos necessària, en funció de les característiques de l'ordenació i el compliment de les condicions que aquesta estableixi.

  1. - Iniciativa.

    Els plans que es formulin en desenvolupament d'aquestes NN.SS. podran ser d'iniciativa pública, privada o mixta. Els particulars tenen dret a la consulta prèvia en matèria d' iniciativa i col·laboració en el planejament municipal, sempre que presentin la documentació preceptiva en cada cas i el seu contingut sigui conforme a Dret i a les NN.SS.

  2. - Tramitació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR