Atès que ha transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de el Reglament municipal del Servei d'Ajuda a Domicili, l'acord fins a les hores provisional ha devingut definitiu en virtut de la presumpció establerta a l'article 49 c) in fine de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL), i a l'article 102 d) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, munici...

SecciónIV - Administracio Municipal
EmisorAjuntament d'Alcudia

Atès que ha transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de el Reglament municipal del Servei d'Ajuda a Domicili, l'acord fins a les hores provisional ha devingut definitiu en virtut de la presumpció establerta a l'article 49 c) in fine de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL), i a l'article 102 d) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (LMRLIB).

En compliment d'allò que disposa l'article 70.2 de la LRBRL i 103

LMRLIB es publica a continuació el text íntegre de l'ordenança aprovada, en el ben entès que aquesta entrarà en vigor quan s'hagi produït la dita publicació i hagi transcorregut el termini previst en l'article 65.2 de la LRBRL i 113 de la LMRLIB Alcúdia, 24 de juny de 2010

El batle, Miquel A. Llompart Hernández REGLAMENT MUNICIPAL DEL SERVEI D'AJUDA A DOMICILI Art. 1 DEFINICIÓ El servei d'ajuda a domicili (SAD) és un servei municipal de caire universalista i es configura com una prestació bàsica del sistema públic de serveis socials.

El servei constitueix tot un conjunt d'actuacions dirigides a facilitar el desenvolupament o manteniment de l'autonomia personal, prevenir o retardar el deteriorament individual/familiar i/o social, contribuint a la permanència de les persones dins el seu entorn habitual sempre que això sigui possible, mitjançant intervencions de suport personal, psico-social, domèstic, educatiu i assistencial.

Art. 2n CARACTERÍSTIQUES DE LA PRESTACIÓ 1.- Polivalent, cobrint un ventall ample de necessitats.

  1. - Normalitzador, utilitzant serveis generals per cobrir les necessitats plantejades.

  2. - Preventiu, dirigit a evitar o retardar situacions de deteriorament individual/familiar o social.

  3. - Assistencial i rehabilitador, estimulant la millora de les relacions humanes i l'autoestima i les condicions de vida i convivència.

  4. - Transitori.

  5. - Complementari a les xarxes tant formals com informals de suport personal i social.

  6. - Educatiu, potenciant les capacitats de la persona usuària.

  7. - Tècnic, realitzant per personal qualificat.

    Art. 3r OBJECTIUS DEL SERVEI a.- Millorar la qualitat de vida de les persones o famílies amb dificultats d'autonomia.

    b.- Prevenir o retardar l'internament innecessari de persones que, oferintlos un suport podrien viure dins el seu entorn habitual.

    c.- Atendre situacions de risc dins el marc familiar.

    d.- Promoure la convivència de l'usuari tant amb la seva família com amb el seu entorn comunitari.

    e.- Possibilitar un millor desenvolupament autònom, fomentant habilitats adequades.

    f.- Col·laborar amb la família en l'atenció dels membres de la mateixa que tenguin necessitats especials.

    Art. 4t. ACTUACIONS BÀSIQUES El SAD oferirà una atenció integral mitjançant les següents actuacions bàsiques:

  8. - Actuacions de caràcter domèstic, dirigides a donar suport a l'autonomia personal i que es realitzen dins la llar (vestit, alimentació i manteniment de l'habitatge).

  9. - Actuacions de caràcter personal, adreçades a les persones beneficiaris per tal de mantenir el seu bencatar personal i social (higiene personal, ajuda per aixecar-se vestir-se, menjar, control de medicació...) 3.- Actuacions de caràcter educatiu, adreçades a fomentar o mantenir habilitats bàsiques.

  10. - Actuacions de caràcter integrador, dirigides a fomentar la participació dels beneficiaris dins la seva comunitat o entorn més proper.

  11. - Actuacions de caràcter rehabilitador, adreçades tant als beneficiaris com als seus nuclis de convivència per tal de desenvolupar les seves capacitats personals.

  12. - Actuacions de caràcter tècnic, adreçades tant als beneficiaris com als seus familiars per tal de resoldre situacions específiques.

    Art. 5è.- ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT 5.1.- Els procediments mitjançant els quals es prestarà el Servei d'ajuda a domicili seran:

    a.- directament per part de l'Ajuntament a través...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR